Παιδικός Σταθμός

Η προσχολική ηλικία, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί κρίσιμη και ουσιαστική περίοδο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού.

Η ομαλή ένταξη του στην ομάδα, για να λειτουργήσει σ' αυτήν ως μέλος υπεύθυνο, ισότιμο και συνεργατικό, η κοινωνικοποίησή του, η προσαρμογή του στο Νηπιαγωγείο και η σωστή προετοιμασία του, για να αποδεχτεί τον κόσμο της μάθησης, αποτελεί κατά τεκμήριο, τον πρωταρχικό μας στόχο. Στην προνηπιακή και νηπιακή ηλικία θεμελιώνεται η πνευματική συγκρότηση και η συναισθηματική σταθερότητα του ατόμου.

Γι αυτό το λόγο στα "Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη", ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο λειτουργούν ως αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα, σ' ένα υπερσύγχρονο ανεξάρτητο κτίριο, με χώρους ειδικά διαμορφωμένους για τις ανάγκες των μικρών παιδιών.


Οι ηλιόλουστες αίθουσες διδασκαλίας, σε συνδυασμό με το γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, το θέατρο και την καταπράσινη παιδική χαρά δίνουν τη δυνατότητα στον παιδικό μικρόκοσμο να βρει το ιδανικό περιβάλλον, για να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

Στην προνηπιακή και νηπιακή ηλικία θεμελιώνεται η πνευματική συγκρότηση και η συναισθηματική σταθερότητα του ατόμου.
Θεμελιώδης και πρωταρχική κατεύθυνσή μας αποτελεί ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και κλίση του κάθε παιδιού.
Το παιδί γνωρίζει τον εαυτό του και το σώμα του, εκφράζει τα συναισθήματά του και ενισχύει τη θέση του στην ομάδα.

Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος σε γωνιές, που παρέχουν στο παιδί τη δυνατότητα να ανακαλύψει τις δεξιότητές του και να απελευθερώ

σει τη φαντασία του. Με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση παρακινείται να κατανοήσει την τάξη και τους κανόνες που διέπουν τον κόσμο γύρω του.
Το καθημερινό πρόγραμμα περιέχει μια ποικιλία δραστηριοτήτων ενταγμένες σ' έναν κεντρικό ετήσιο σχεδιασμό.
Η ανάπτυξη των Δραστηριοτήτων βασίζεται στις αρχές της Διαθεματικής Προσέγγισης (μέθοδος Project) και της βιωματικής Επικοινωνιακής διδασκαλίας.

Οι Δραστηριότητες περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, μουσική προπαιδεία, ρυθμική αγωγή, εικαστικές δημιουργίες, προετοιμασία για γραφή και ανάγνωση, θεμελιώδεις γνώσεις μαθηματικών και φυσικής  με πειράματα, ειδικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικών.
Εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν  και στις διαδικασίες που κινητοποιούν τη θέλησή τους για μάθηση.

Οι Νηπιαγωγοί μαζί με τη βοηθητική τους ομάδα συνεργάζονται, για να προσφέρουν φροντίδα και ασφάλεια στα παιδιά μας.
Βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους γονείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του τμήματος και με τακτικές συναντήσεις για την πρόοδο των παιδιών.

Μοιραστειτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Πεύκα (Ρετζίκι)
 • ΤΚ 57010
 • Τηλ. Κέντρο 2310 673565 - 673030
 • Fax 2310 673928
 • Τηλ. Δημοτικού 2310 673030
 • Fax Δημοτικού 2310 673928
 • Email:
  Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου: nipia@fryganiotis.gr
  Δημοτικού: dimotiko@fryganiotis.gr